Carti despre Bani si Educatie Financiara

Mai jos este o mica parte din lista cu cele mai apreciate carti de educatie financiara.
Prin pacurgerea cartilor de mai jos se presupune ca,

 

  • vei obtine informatii de calitate si vei invata din greselile/experientele autorilor
  • iti vei imbunatati rationamentul / gandirea & comportamentul financiar
  • iti cresti standarul de viata/calitatea vietii si a finantelor
  • iti cresti sansele de a obtine venituri mai mari
  • vei invata cum sa dezvolti un portofoliu de investitii / o afacere profitabila
  • iti vei imbunatati IQ-ul financiar.

 

1. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason . Cartea trateaza subiecte precum planificarea si obtinerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor, principii financiare solide dar si povestiri fascinante.

2. De la idee la bani – Napoleon Hill. Expunand, in esenta, 13 pasi catre imbogatire autorul mizeaza in primul rand pe cultivarea unei constiinte a banilor, a unei filozofii privind succesul si imbogatirea

3. Tata bogat, tata sarac. Educatia financiara in familie – Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter .Best seller-ul lui Kiyosaki a arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti, defineste activele si pasivele, si va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

4. Transformare financiara totala – Dave Ramsey. Transformarea financiara totala este un ghid de mare ajutor pentru toti cei care vor sa isi transforme din temelii situatia financiara. Daca ai probleme cu banii nu trebuie decat sa urmezi consecvent etapele descrise in aceasta carte, sa aplici sfaturile verificate ale autorului, sa valorifici instrumentele oferite si, in final, te vei putea bucura cu adevarat de libertatea financiara totala.

5. Cum sa faci avere. Primele 90 de zile pe drumul spre prosperitate – Donald J. Trump. Din cartea Cum sa faci avere vei invata cum sa-ti construiesti mentalitatea corecta pentru a avea succes continuu, sa-ti insusesti obiceiurile milionarilor de a obtine bani, sa-ti creezi propria viziune financiara, sa-ti construiesti un portofoliu de investitii, sa deprinzi strategii de economisire a banilor si multe altele!

6. Conducta de milioane – Burke Hedges . Cartea prezinta o poveste interesanta despre modul in care poti alege sa generezi venituri pe termen lung, tinand cont de resursele limitate disponibile. Este recomandarea ideala pentru cei care doresc sa inceapa sa citeasca carti de educatie financiara.

7. Secretele mintii de milionar – T. Harv Eker. Prin intermediul metodelor lui Harv Eker, veti reusi sa inlocuiti tiparele de gandire neproductive cu „fise mentale ale bogatiei“, astfel incat sa ganditi si sa aveti rezultate asa cum o fac cei bogati. De asemenea, veti invata strategii practice, prezentate pas cu pas, de crestere a veniturilor si de consolidare a averii.

8. Poti face avere, chiar daca incepi mai tarziu – David Bach. Autorul iti arata ca poti face avere si duce o viata buna, chiar daca ai inceput tarziu, cu conditia sa-ti pui rapid planul in aplicare. Vei invata cum sa inaintezi pe drumul ce conduce la siguranta financiara, utilizand niste principii simple ce se refera la cheltuieli mai mici, economii mai mari, castiguri mai ridicate si, cel mai important, un trai mai bun.

9. Inainte de a demisiona – 10 lectii de viata autentica pentru orice intreprinzator – Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter. Din carte vei invata cum sa determini daca ideea ta e buna, cum sa scrii un plan de afaceri viabil, cum sa atragi banii altora pentru a-ti finanta intentiile, cum sa gasesti consultantii potriviti pentru a-ti dezvolta conceptul initial sau cum sa-ti lansezi pe piata produsul sau serviciul.

10. Datorii profitabile, datorii neprofitabile. Afla metodele pentru a-ti salva viata financiara – Jon Hanson. Autorul ofera o perspectiva patrunzatoare asupra datoriilor, te ajuta sa constientizezi unde te afli din punct de vedere financiar si iti dezvaluie care sunt tipurile profitabile de datorii.

11. Cadranul banilor. Ghidul tatalui bogat pentru libertate financiara – Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter. Cadranul Banilor va dezvaluie de ce unii oameni muncesc mai putin, castiga mai multi bani, platesc taxe mai mici si se simt mult mai in siguranta din punct de vedere financiar decat altii. Totul e sa stii cand si in care cadran sa activezi.

12. Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta – Gary Vaynerchuk. Cartea reprezinta o lectura esentiala despre oportunitatile nelimitate pe care le avem in prezent pentru a transforma un hobby in capital. Autorul spune că trăieşte după 3 reguli: iubeşte-ţi familia, munceşte din greu şi trăieşte din pasiunea pe care o ai. În lumea lui Gary nu contează mărimea nişei tale, ci doar profunzimea pasiunii.

Spor la citit 😉