Esti interesat de reducerea cheltuielilor? Normal ca esti! ­čÖé

Daca reusesti sa iti reduci cheltuielile, ai mai multi bani de economisit sau de directionat catre lucruri care conteaza pentru tine.

Pe internet sunt prezentate multe metode prin care alti oameni au reusit sa isi reduca cheltuielile. Poti sa le aplici si vezi daca functioneaza si pentru tine.

In opinia mea, cea mai buna metoda care iti reduce considerabil cheltuielile este sa te intrebi de fiecare data cand vrei sa faci o achizitie:

„Chiar am nevoie de acest produs/ serviciu?”

Daca raspunsul este DA, atunci merita sa faci achizitia. Daca raspunsul este NU si poti sa traiesti la fel de bine si fara acea achizitie, spune NU achizitiei.

Aceasta intrebare MAGICA este de impact, te ajuta sa eviti cheltuielile impulsive si contribuie la „o mentalitate financiara serioasa”.

Cum ti se pare?[huge_it_share]

2 Comentarii

  1. o femeie spune:

    si negociat. Negociat facturile. Se pot negocia multe!!
    Am taiat cablu si tv (nu ne uitam oricum), am inchis conturi bancare unde plateam comisioane aiurea, am schimbat banca si analizat atent, am renegociat factura la vodafone (dau 4 euro cu tva, sotul 2 euro cu tva la orange) pt ca vorbim doar 10-30 min pe luna (maaxim!, am luni in care nu am sunat deloc), am renegociat asigurarea imobilului (la jumatate), am negociat dobanda la banca, am o amica ce am trimis-o la banca si a reusit sa negocieze si sa schimbe tipul de cont cu unul cu comisioane mai mici (acelasi iban) etc etc. Fiecare din gesturile astea mi-au adus un efort de poate 30min -1 ora, dar rezultatul se vede luna de luna.

  2. marius anghelache spune:

    Buna intrebarea si la obiect. O sa tin cont de ea ­čśë

Adauga un comentariu