Despre

 Numele meu este Cătălin Iordache, sunt fondatorul conceptului și modelului de inteligență financiară.

De profesie sunt economist, am peste 15 ani de experiență în domeniul financiar, timp în care am activat în mai multe industrii (asigurări, bănci, piața de capital, telecomunicații, coaching, consultanță) în diverse roluri cheie. Formările mele relevante sunt în contabilitate, coaching și psihologie.

Într-o lume inundată de informații irelavente și în care se promovează non-valori, claritatea, întelegerea realității celorlalți oameni înseamnă putere. Analfabetismul financiar și provocările globale (tehnologice, economice, politice, religioase) pot fi depăsite mai ușor când oamenii iși cresc nivelul de conștiință. Dozele de altruism, compasiune, înțelepciune și responsabilitate, sunt adevărate ancore pentru un viitor mai bun, pentru noi și pentru copiii noștri.

Cred cu tărie că dezvoltarea coefiecientului de inteligență financiară în rândul oamenilor, schimbă radical, în bine, lumea în care trăim.

 

 

Conceptul inteligență financiară

Conceptul de inteligență financiară, a luat nastere în 2012, când la îndemnul prietenilor am lansat proiectul inteligentafinanciara.ro

Observând titlurile din presa,  Romanii sunt repetenți la educație financiară, Visa Europe: 14% dintre români nu au cunoștinte despre produse și servicii financiare – și la îndemnul prietenilor am decis să dezvolt proiectul www.inteligentafinanciara.ro pentru a contribui la promovarea informațiilor, educației și cunostințelor financiare în România!

Milioane de oameni se zbat în sărăcie pentru că au un nivel redus al inteligenței financiare. Fie că sunt indiferenți, fie ca nu au acces la educație, fie că au ego pana la nori, fie că nu vor să plătească prețul, fie că nu vor să depună efort, fie că nu știu cum să identifice oportunități, fie că au impresia ca știu totul, standarul lor de viață este redus și au mari provacari financiare.

Inteligența financiară este mai mult decât dobandirea unor cunoștințe financiare. Este mai mult decât înțelegerea unui P&L sau participarea la un curs în care înveți cum să iți administrezi banii, să tranzacționezi pe Forex sau cum să iți alcătuiești un portofoliu de investiții.

 

 

Ce este inteligența financiară?

“Inteligența financiară este capacitatea unui individ de a-și rezolva provocările financiare și de a lua cele mai întelepte decizii financiare.” – Catalin Stefan Iordache

Provocări financiare au toți oamenii. Atât oamenii fără bani (nu obțin venituri, nu se ajung cu banii, sunt înglodați în datorii, iau decizii total neinspirate) cât și oamenii cu bani (sunt preocupați de investirea banilor, au provocări în afacerile lor, de cashflow sau operaționale) vor întâmpina întotdeauna provocări. Pe masură ce vor rezolva provocări financiare tot mai complexe, oamenii iși vor dezvolta coeficientul de inteligență financiară.

 

Viziune

Oamenii au potențialul de a-și îmbunătăți starea de bine, nivelul veniturilor, calitatea relațiilor și situația financiară prin creșterea coeficientului de inteligență financiară.

Misiune

Promovăm conceptul și modelul de inteligență financiară.

Ajutăm oamenii și companiile să-și crească nivelul de bunăstare financiară și rezultatele financiare.

Organizăm și desfășurăm activități de cercetare științifică cu potențial de valorificare la nivel national și internațional.

Susținem programe de inteligență financiară pentru copii, adulți, organizații.

Realizăm parteneriate cu instituții, organizații, educatori, asociații, la nivel national și international.

Contribuim la obiectivele de dezvoltare durabilă – fără sărăcie, fără foamete, educație de calitatate, muncă decentă și creștere economică, consum și producție responsabile, orașe și comunități durabile.

Valori

Angajament.  Angajamentul presupune încredere în viață și implicare cu toată inima.

Siguranță de sine. Siguranța de sine stă la baza unei vieți fericite și presupune deschidere, integritate și relaxare.

Sinergie. Sinergia necesită “să ne miscăm împreună” și să lăsăm în urmă modul de gândire bazat pe frică.