Varianta simpla si eficienta…

Există momente în care fiecare din noi începe să-și caute un loc de muncă. Mai devreme sau mai târziu vom începe să analizăm care sunt opțiunile, care sunt serviciile de recrutare la care putem apela. Trăim într-o epocă inteligentă, respectiv trebuie să ne căutăm de lucru, la fel, într-o manieră inteligentă.

În primul rând, încercați să nu vă irosiți timpul și nu intrați pe primul job board pe care-l găsiți pe net. Înainte de toate căutați job boardurile nișate, în special dacă lucrați în IT, medicină sau alte domenii de profilare specifică.

O altă opțiune ar fi să apelați la serviciile unei agenții de recruiting. Acestea colaborează direct cu angajatorii și adesea știu cu maximă exactitudine, ce persoană le-ar conveni pentru un anumit post. Acest lucru va fi cu siguranță benefic și pentru dumneavoastră, pentru că veți nimeri într-o echipă, în care vă veți integra bine.

În practica agențiilor intră și testarea psihologică a candidaților, fapt care va asigură că veți nimeri într-un colectiv în care vă veți simpți bine și cât dumneavoastră atât și compania veți avea scopuri și interese comune.

O altă opțiune sunt agregatoarele de joburi, care și ele devin din ce în ce mai populare cât în România, atât și în întreaga lume. Acestea colectează ofertele postate pe toate job boardurile regionale și le centralizează într-un singur site, fapt care vă va ușura căutarea unui job, pentru că veți vedea, aproape cu maximă siguranță toate posturile disponibile în oraș, județ sau țară.

Cele mai populare agregatoare în România sunt Jooble și Indeed.

Piața forței de muncă este în perpetuă schimbare, atât la nivel tehnologic, cât și infrastructural. Profesiile pe care le caută candidații devin tot mai detalizate, fapt care inferă că site-urile ce prestează servicii în acest domeniu trebuie să-și ajusteze și ele infrastructura pentru a menține un nivel adecvat de competență pe piața de astăzi.

Este un aspect de maximă importanță să puteți ajusta și calibra filtrele, cu ajutorul cărora vă veți găsi următorul job.

Job-urile sunt aproximativ un sfert din viața pe care o trăim, deci ar fi iresponsabil să dedicăm acest sfert unui post, care nu ne satisface.

Spor la muncă.

Adauga un comentariu