Piata bunurilor de folosinta indelungata din Romania este pe trend crescator potrivit studiilor publicate in ultima vreme. Industria de telecomunicatii si de IT sunt in frunte, fiind urmate de electrocasnice mari, electronice, electrocasnice mici, consumabile, echipamente de birou si echipamente foto.

Tu vrei sa achizitionezi “bunuri de folosinta indelungata” la cel mai bun raport calitate-pret?

Eu vreau. Intotdeauna vreau sa achizitionez un produs bun care sa fie potrivit nevoilor mele si pentru care sa platesc un pret corect, un pret just!

Cand ma refer la bunuri de folosinta indelungata, fac referire la bunuri cu durata de viata mai mare de un an. (De exemplu, o masina, un televizor, un calcultator, o masina de spalat, un aparat foto, un frigider, un smartphone, etc)

Tinand cont ca discutam de o achizitie care implica o suma mai mare de bani, cheltuiala trebuie sa o planificam in bugetul personal astfel incat sa nu avem probleme de cashflow in perioada imediat urmatoare.
Daca iti permiti un produs de 10.000 euro, se merita sa imprumuti 20.000 euro pentru a-ti cumpara un produs de 30.000 eur pe care nu ti-l permiti?
Nu iti face griji, orice raspuns este corect insa consecintele le suporta DOAR cel care ia decizia, pentru ca el isi cunoaste cashflow-ul.

Daca nu sunt probleme, stim limita de buget si stabilim in linii mari ce nevoi trebuie sa acopere produsul pe care intentionam sa il cumparam.

Cand stii ce vrei, ai un avantaj enorm, iti este foarte usor sa cauti cel mai bun pret si sa cauti cele mai mari reduceri.

Poti sa identifici cele mai bune variante de achizitii, utilizand comparatoare de preturi sau solicitand oferte si discount-uri.

preturi2

Utilizezi comparatoare de preturi. Produsul cautat de tine, poate sa aiba preturi diferite in functie de marjele practicate de comercianti. Un magazin vinde produsul cu 3.000 RON si fix in aceeasi zi, alt magazin vinde acelasi produs la 2.100 RON. Daca nu ma crezi, cauta pe comparatoarele de preturi. In prima imagine a articolului poti sa observi evolutia in timp a pretului mediu si a pretului minim din piata, pe cand in a 2 a imagine poti sa observi ca acelasi produs are preturi diferite la comercianti.

Cele mai populare comparatoare de preturi in Romania sunt shopmania.ro, price.ro, compari.ro. Sunt foarte intuitive si usor de folosit. Introduci produsul vizat, ti se afiseaza lista de magazine care il ofera si preturile fiecaruia. Tot aici trebuie sa mentionam ca in comparatorul de preturi nu sunt listati toti comerciantii ci doar cei care aleg sa se listeze in comparatorul respectiv platind un animit abonament lunar.

Soliciti discount-uri. Daca produsele pe care doresti sa le achizitionezi, nu sunt inscrise pe comparatoarele de preturi, identifica posibilii comercianti, solicita-le oferte de pret si intreaba-I care sunt sansele sa obtii un discount. De cele mai multe ori, o sa fi uimit de raspunsurile primite si o sa economisesti sume importante de bani!

Va recomand sa nu faceti rabat la calitate pentru pret, alegeti produsele care vi se potrivesc si optati pentru cel mai bun raport calitate-pret!

Adauga un comentariu