Costul vietii – comparatie intre Bucuresti si Stockholm

In articolul precendent am scris despre nivelul salariilor din Romania si am facut o comparatie cu nivelul salariilor din Uniunea Europeana. Am aflat ca impreuna cu prietenii bulgari, suntem codasii Uniunii Europene insa nu am facut comparatie cu standardul de viata.

Un site foarte interesant unde poti face comparatie intre costul standardeor de viata este numbeo.com. Este foarte intuitiv, iti faci o idee generala si poti sa faci comparatii intre 2 orase.

Sunt sanse ca preturile sa ti se para incorecte insa reprezinta o medie a celor care au participat la studiu in ultimele 12 luni (in cazul Bucurestiului au fost 578 respondenti)

Mai jos este o comparatie intre Bucuresti (in Romania venitul mediu lunar este de 515 eur) si Stockholm (in Suedia venitul mediu lunar este de 2,465 euro).

Considerand un cost lunar de trai de 465.00€ (2,114.83lei) pentru Bucuresti (este ipotetic pentru ca o chirie este 300-350 euro), pentru a-ti pastra acelasi standard de viata in Stockholm, o sa ai nevoie de 1,120.32€ (10,829.14kr).

Adauga un comentariu