Ce este inteligenta financiara?

Inteligenta financiara repezinta capacitatea de a rezolva provocari financiare si de a lua cele mai intelepte decizii financiare

Cine intampina provocari de natura financiara?

Orice om, indiferent de situatia financiara. Oamenii saraci (nu au suficienti bani, sunt inglobati in datorii, iau decizii care nu ii avantajeaza, sunt afectati de crestea preturilor, etc) cat si oamenii bogati (au bani si vor sa-i protejeze pe termen lung, vor sa ii investeasca in mod inteligent, au probleme cu clientii, cu furnizorii, cu angajatii, au probleme de cashflow, au nevoie de consiliere financiara, etc) intampina diverse provocari. Daca nu esti de acord, intreaba-ti prietenii despre care stii ca au o situatie financiara de admirat!

Mai mult, cu cat o persoana rezolva provocari financiare tot mai complexe, cu atat va deveni mai inteligenta in plan financiar!  Sa ne gandim la un antreprenor ce detine un business de succes –  initial a intampinat o serie de probleme de natura financiara, a suferit o serie de esecuri insa datorita perseverentei, modului de gandire si a modului in care a actionat a reusit sa identifice solutii si a reusit sa-si rezolve problemele financiare. De curiozitate, daca discuti cu un antreprenor de succes intreaba-l cate obstacole a fost nevoit sa depaseasca in decursul anilor, cu cate probleme financiare s-a confruntat si de cate ori a fost preocupat sa identifice solutii pentru a-si dezvolta propriul business si pentru a-si imbunatati propria situatie financiara.

Contrar, o persoana cu o situatie financiara dezastruoasa – a ajuns in aceasta situatie deoarece nu a reusit sa identifice solutii pentru a-si rezolva problemele financiare.

Ce presupune imbunatatirea coeficientului de inteligenta financiara?

Imbunatatirea coeficientului de inteligenta financiara presupune:  Dezvoltarea si intretinerea unei mentalitati financiare sanatoase, Imbunatatirea abilitatilor financiare, Insusirea de concepte, idei si cunostinte financiare si Cresterea performantei

Cum iti poti creste coeficientul de inteligenta financiara?

Participand la cursuri, seminarii, workshopuri pe teme financiare

Invatand din propriile experiente

Apeland la serviciile unui consultant financiar sau coach

Citind articole, interviuri, carti si ghiduri financiare

Vizionand emisiuni ce au ca tema situatia financiara sau educatia financiara

Cum te pot ajuta in demersul tau de a-ti dezvolta inteligenta financiara?

Program intensiv de inteligenta financiara

Coaching financiar