O componenta deosebit de importanta a unui plan financiar solid o reprezinta fondul de urgenta!

Precum sustineau bunicii, sumele econimiste iti permit sa depasesti evenimente neprevazute. ­čÖé

Un fond de urgenta chiar asta face.

Te ajuta sa depasesti mai usor din punct de vedere financiar evenimente neplacute precum pierderea locului de munca, un deces in familie sau problemele de cashflow.

Tinand cont de natura fondului de urgenta, putem impartii fondul de urgenta in 2 categorii:

Fondul de urgenta pe termen scurt ÔÇô sunt sumele de bani constituite pentru a depasi cu brio situatiile in care vor aparea mici cheltuieli neprevazute precum reparatiile la masina, reparatiile in casa, depasirile de buget, cadouri neplanificate, nunti, etc. Tinand ca sunt urgente/imediate si de nevoia de lichiditate, aceste sume se pot pastra in contul de economii.
Fond de urgenta pe termen lung – iti permite sa depasesti evenimente precum pierderea jobului, decesele in familie, dezastrele naturale sau alte evenimente neplacute care necesita o suma mai mare bani. Lichiditatea este de-asemeni importanta insa tinand cont ca este pe termen lung si de ROI, se poate opta ca fondul sa fie plasat intrun depozit la termen.

Marele benefiu?
Nivel mai redus de stress!

Cand ai un fond de urgenta care iti acopera cheltuielile pentru o perioada de 6 luni sau 12 luni, nivelul de stress este mai redus!

Imi amintesc discursul unui prieten/broker pe tema riscurilor. Acesta spunea ca poate oferii persoanelor tinere un colac de salvare foarte sigur la un cost extrem de mic chiar daca pe moment nu au asa mare nevoie de el. Desi majoritatea tinerilor nu sunt dispusi sa accepte oferta propusa de el, tot acestia sunt dispusi sa plateasca inzecit, daca ajung in mijlocul unei mari agiate.

In concluzie, precum colacul de salvare te ajuta sa ajungi pe uscat, fondul de urgenta te ajuta sa depasesti momentele in care apar cheltuieli neprevazute.

Ai grija de colacul tau de salvare! ­čśë

1 Comentariu

  1. o femeie spune:

    eu si fondul de urgenta l-as tine in depozite. De fapt am unificat acesti bani si creat depozite ce se termina la date diferite.

Adauga un comentariu