Primul comentariu pe acest blog a fost scris de Flavius! Acesta spunea:

”…. Huh! Ideea proiectului este extraordinară.. cine nu și-ar dori să își îmbunătățească situația financiară? Cine își dorește să rămână prost o viață întreagă? Eu recunosc că am fost prost, am luat credite neperformante, nici măcar nu m-au interesat condițiile.. și apoi… tragedie ………”

 

Cititorule Drag, 

Câți oameni crezi că își doresc să moară proști și săraci?

NICIUNUL ?!…

Ce om NU își dorește o viață mai bună? O viață cu mai puține griji? Cine nu dorește să lase o mică “moștenire de orice fel” copiilor? Câți oameni își doresc să ajungă la vârsta pensionării fără nicio sumă de bani economisită? Câți oameni vor să ia decizii financiare neinspirate? Câți oameni NU vor să își îmbunătățească stilul de viață?

Probabil NICIUNUL …

Cu toate astea, unii oameni sunt predispuși  să ducă o viață „mai puțin fericită“– sunt sigur că ai auzit de oameni  înglodați în datorii, oameni ce nu reușesc să economisească bani lună de lună, nu reușesc să își achite creditele până la data scadentă,  nu reușesc să se angajeze, nu reușesc să obțină un loc de muncă bine plătit, nu sunt multumiți de veniturile obținute, nu sunt consumatori inteligenți, nu au un plan și obiective financiare,  etc.  

Care să fie adevărata CAUZĂ a problemelor acestor oameni?

Să fie oare INDIFERENȚA/ NEPUTINȚA pentru a căuta și găsi soluții? Să fie oare LIPSA DE ABILITĂȚI ȘI COMPETENȚE? Să fie oare lipsa DISCIPLINII? Oare, NU au suficiente INFORMAȚII și CUNOȘTINȚE?  Oare, Nu sunt dispuși  sau NU au timp să se educe? Să fie oare de vină TIMPUL exagerat petrecut/pierdut în fața televizorului?  Au credințe limitative? Au o stimă de sine redusă? Cred că NU pot trăi o viață decentă?

Sunt sigur că dacă îți pui mintea la contribuție, poți găsi atât MOTIVE, SCUZE cât și RECOMANDĂRI pentru aceste persoane!  Sunt sigur de asta!
Cred cu tărie că orice om are potențial și orice om poare reuși, dacă înlăturează obstacolele care îl limitează.

 

Ce obstacole pot întâmpina oamenii?

Frica de necunoscut….
Frica de reușită…
Sentimentul că NU MERIT…
Sentimenul de vină…
Stima de sine scăzută…
Lipsa abilităților….
Lipsa modelelor….
Lipsa motivației…
Credințele nesănătoase….
Necunoașterea valorilor personale…

 

Psihologia evidențiază 3 factori fundamentali care modeleaza viața și dezvoltarea unei persoane. 

Factorii fundamentali sunt precum un cocktail unic personal.

Ingredientele care alcătuiesc cocktailul sunt genetica, mediul și educația.

 

Dacă nu ești mulțumit cu ceea ce ai, de ceea ce faci sau ceea ce ești , ia o decizie! 

Nu te plânge și fă ceva diferit de ceea ce ai făcut până acum!

Nu te plânge că ești sărac și nu ai suficienți bani, nu te plânge de situația financiară actuală, nu te plânge de veniturile tale actuale, nu te plânge de situația tării, nu te plânge că statul nu îți oferă nimic, nu fi negativist, nu îți plânge de milă că nu ai stilul de viață pe care ți-l dorești, nu te mai uita la televizor 10 ore pe zi, etc!

Fii sincer….

Te ajută cu ceva?

Albert Einstein spunea  „Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.“

 

Ce poți face astăzi?

Dacă ești înglodat în datorii încearcă să îți crești veniturile!  Faci tot ce îți stă în putință pentru a-ți crește veniturile? Ai solicitat ajutorul unui specialist? Ți-ai întrebat prietenii ce propuneri/soluții îți pot oferi pentru a-ți crește veniturile?

Îti este greu să economisești bani lună de lună? Întreabă-ți prietenii cum de reușesc! Întreabă un lucrător bancar ce soluții de economisire îți recomandă!

Nu ai loc de muncă? Ce știi să faci? Care sunt abilitățile și competențele tale? Apelează la un consilier în carieră pentru a stabili un plan de acțiune!

Veniturile tale NU îți sunt satisfăcătoare? Caută soluții, apelează la un coach, fă planuri de acțiune,  perseverează și în final vei reuși!!!

Nu ești mulțumit de rezultatele obținute în cadrul firmei tale? Apelează la serviciile unui consultant de business, mergi la seminarii, cursuri și ateliere de afaceri!

Personal, consider că orice om își poate îmbunătăți situația financiară indiferent de cum arată aceasta! 

Nu susțin că oamenii ar trebui să devină „milionari în euro“ însă cu voință și inteligență orice om poate trăi o viață DECENTĂ!

 

Cred cu tarie ca inteligența financiară o posibilă soluție pentru combaterea sărăciei, creșterea nivelului de conștiință, prosperitate și abundență.

Cu bucurie, am decis să-mi dedic următorii ani cercetării și să contribui la o lume mai bună, mai înțeleaptă și mai prosperă.

 

Dacă simți că ai nevoie de ajutor te pot susține în demersul tău prin servicii de coaching, consultanță sau training.

În eventualitatea în care dorești să o creștere rapidă, iți recomand programul intensiv de inteligență financiară.

 

1 Comentariu

  1. George Andreescu spune:

    Acum doua luni ma plangeam ca nu am loc de munca si ca nu am bani, eram o gaina lesinata! Am apelat la serviciile unei firme sa ma ajute sa ajute sa ma angajez si am reusit! Citind acest articol mi-am dat seama ca am multe de imbunatatit la mine si ca doar eu sunt responsabil pentru asta!
    Sunteti o sursa de inspiratie prin modul in care expuneti idei! Multumesc

Adauga un comentariu