Am fost intrebat care este cel mai bun sfat financiar pe care il pot da si am decis sa raspund pe blog!

Raspunsul meu: Sa devii cel mai bun consultant financiar pe care il cunosti si in care ai incredere deplina!

De ce? Pentru ca in felul acesta vei fi responsabil, multumit de propriile decizii financare si sursa de inspiratie pentru copii tai.

Raspunsul meu este compus din 2 fragmente de text “sa devii cel mai bun consultant pe care il cunosti” si “in care ai incredere deplina.

Pentru a deveni cel mai bun consultant pe care il cunosti trebuie sa intelegi modul in care functioneaza produsele si serviciile financiare — produsele bancare (contul curent, contul de economii, depozitele la termen), fondurile de investitii (deschise, inchise), investitiile la bursa (actiuni, obligatiuni, titluri de stat), alte investitii si sa iti dezvolti portofolii in functie de varsta /perioada vietii, toleranta la risc si conditiile economice. Nu este fizica atomica, trebuie doar sa vrei!

Marele beneficiu este ca vei intelege propunerile venite de la consultantii financiari si vei decide in functie de nevoile tale reale.

Ce sfaturi financiare vei primii de la diversi oameni in functie de interesele si experientele lor?

• un bancher, iti va recomanda depozitele bancare si fondurile de investitii.
• un broker, iti va recomanda un portofoliu de investitii pe bursa in functie de profilul tau de risc.
• un agent de asigurare, iti va recomanda o asigurare de viata sau o pensie privata.
• un antreprenor, iti va recomanda sa incepi o afacere.
• un angajat, iti va recomanda sa iti cauti un loc de munca bine platit.

Increderea
de care aminteam, se refera la “increderea pe care o ai in tine si in deciziile financiare pe care le iei.” Increderea in propriile forte se dezvolta pe masura ce reusesti in ceea ce iti propui (iti stabilesti un obiectiv, il indeplinesti si treci la unul mai important) si odata cu imbunatatirea situatiei financiare.

Pe de alta parte, increderea in propriile decizii financiare se obtine odata cu cresterea IQ-ului financiar si pe masura ce apar “rezultate pozitive”.

Sper ca am raspuns la obiect.

In fond, toate-s sfaturi, mai mult sau mai putin plictisitoare. 🙂

1 Comentariu

  1. Bogdan spune:

    sunt de accord cu tine; decat sa lasi pe altcineva sa ia decizii pentru tine (poate sunt total neinspirate) mai bine gresesti pe barba ta sau reusesti pe barba ta!

Adauga un comentariu