“Cărțile de educație financiară te pot ajuta să câștigi mai mulți bani?“

Această întrebare am primit-o pe mail din partea  unui tânăr de 17 ani din Slobozia! Astfel, am decis să scriu un articol despre cărțile de educație financiară!

În primul rând –  mă bucur când aud și observ tineri preocupați de domeniul educației financiare! Jos pălăria pentru acești tineri!

În al doilea rând – DA! Recomand citirea oricărei cărti de educație financiară –  poate reprezenta impulsul ce te poate determina să dezvolți o mentalitate sănătoasă, să gândești inteligent, să realizezi planuri prin care să îți pui ideile în practică, însă nu cred că este suficient!

Care sunt posibilele beneficii dacă citești cărți de educație financiară?

 • Îti pot schimba mentalitatea și atitudinea
 • Primești o doză de motivație
 • Dobândești cunoștințe, aptitudini, abilități ce îți permit să iei decizii financiare înțelepte
 • Înveți cum să îți gestionezi și investești resursele
 • Devii un consumator inteligent
 • Înveți cum să folosești produsele financiare, etc

De ce „DOAR“ citirea unei cărți de educație financiară NU este suficientă?

Cărțile de educație financiară îți prezintă idei, soluții, moduri de abordare a unor probleme, etc. Toate bune și frumoase însă dacă nu APLICI CEEA CE AI CITIT, dacă nu ACȚIONEZI pentru a îmbunătăți ceva în viața ta sau într-o zonă a afacerii tale, efortul a fost în zadar iar rezultatele vor tinde către zero.

Să ne gandim la o persoană ce decide să manance sănătos astfel încat să slăbească și să ducă un stil de viață sănătos! Simpla citire a unei carți “cum să iți dezvolți un stil de viață sănătos” nu va modifica cu nimic situația acelei persoane! E nevoie de INIȚIATIVĂ și ACȚIUNE. Are logică?

În decursul anilor am avut ocazia să discut cu diverși oameni ce au citit cărți de educație financiară, însă cu toate astea REZULTATELE LOR nu au fost WOW. Una este să DEȚII INFORMAȚII și alta este SĂ DEȚII INFORMAȚII, să știi CUM SĂ LE FOLOSEȘTI, să ACȚIONEZI și să ai REZULTATE!

Mai mult, am întâlnit oameni ce au decis să devină antreprenori doar pentru că au citit o carte de educație financiară –  ori să devii antreprenor aruncându-te cu capul înainte doar pentru că “ai auzit că se pot câștiga bani” – uneori poate fi dureros!

Revenind la întrebarea  “Cărțile de educație financiară te pot ajuta să câștigi mai mulți bani?“ răspunsul  este relativ – poate fi atât DA cât și NU – totul depinde de Cititor!

Pentru o doză de inspirație, verifică lista de cărți de educație financiară propusă de membrii comunității.

 

Dacă simți că ai nevoie de ajutor te pot susține în demersul tău prin servicii de coaching, consultanță sau training.

În eventualitatea în care dorești să o creștere rapidă, iți recomand programul intensiv de inteligență financiară.

 

TU, ce părere ai? – “Cărțile de educație financiară te pot ajuta să câștigi mai mulți bani?“

 

2 Comentarii

 1. Gabriel Enache spune:

  Cartile de educatie financiara sunt necesare (mai ales tinerilor) insa nu pot schimba cu nimic situatia financiara a unui om! Cel mult, daca informatiile dintr-o carte sunt valoroase il poate determina pe acesta sa ia decizii mai inspirate pe viitor!

 2. George Andreescu spune:

  Nu am citit carti la viata mea dar de cateva zile m-am apucat sa citesc Tata bogat, tata sarac,, nu am terminat-o dar imi place la nebunie. ce alte carti de finante imi recomandati?

Adauga un comentariu