Sursa Imagine: StirileProTv.RoCare sunt sansele ca in luna aprilie, zapada abundenta si vantul puternic ar putea smulge copacii din radacini si ar putea sa iti avarieze masina?

Cam mici, corect?

Cateva persoane din Iasi au aflat pe “ barba lor”, cat de important este sa ai polita CASCO, mai ales in dimineata in care iti gasesti masina avariata in fata blocului.

Spre deosebire de polita RCA, care este obligatorie, asigurarea CASCO este facultativa, insa aceasta se incheie pentru masina soferului. Daca RCA-ul despagubeste daunele care sunt produse unei terte persoane, asigurarea CASCO se incheie pentru masina proprie.

Asigurarea CASCO vizeaza masinile nu mai vechi de 8-10 ani si acopera in principal urmatoarele riscuri:

  • Avarii: derapari, ciocniri, zgarieri, rasturnari, caderi in prapastie, caderea unor corpuri straine pe autovehicule, caderea unor corpuri straine pe autovehicule sau caderea masinii in apa
  • Acte de vandalism, alte actiuni de reavointa a unor terte persoane
  • Fenomene naturale: avalanse de zapada, grindina, cutremure, alunecari de teren, care duc la aparitia de daune la masina asigurata
  • Furt (partial sau total) si tentativa de furt

In plus fata de cele de mai sus, se pot acoperi si alte riscuri ( ex: furt partial fara urme de efractie, pierderea cheilor, zgarierea caroseriei, spargerea geamurilor, deteriorarea incuietorilor, taierea / inteparea anvelopelor, etc) insa sa va plati o suma suplimentara de bani in functie de clauzele suplimentare alese.

Astfel, se naste intrebarea:
asigurarea Casco, este o necesitate sau este un lux?

1 Comentariu

  1. Andrei spune:

    Trebuie sa ne gândim la riscurile pe care nu vrem sa ni le asumam si care sunt asigurările de care avem nevoie. Casco este o necesitate pentru mine.

Adauga un comentariu