Aia hoti, astia hoti, Mama lor la toti….

FNI, Caritas, SAFI, Bancorex, Banca Religiilor

Suntem codasii Europei in majoritatea statisticilor care fac referire la nivelul de prosperitate si nivelul de educatie financiare al romanilor.

Cu toate astea, romanul a invatat cate ceva din toate experientele cu FNI, Caritas, SAFI, Bancorex, Banca Religiilor, etc insa nu a incetat inca sa fredoneaze cateva versuri.

Buna tara, rea croiala
Mama ei de randuiala.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.

Vin ai nostri, pleaca ai nostri
Noi ramanem tot ca prostii.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la totï.

“dormi linistit, cineva sau altcineva lucreaza pentru tine“,“o banca ideala pentru mileniul patru sau pentru urmatoarele decenii” sunt afirmatii care inca ii fac sa tresara pe unii romani si care activeaza “scutul de scepticism” asupra finantelor personale si investitiilor. 😐

4 thoughts on “Aia hoti, astia hoti, Mama lor la toti….

 1. Ai dreptate, suntem pe ultimele locuri cfm. statisticilor iar sentimentul meu ca urmare a mediului in care trăiesc confirma acest lucru.
  Oamenii sunt nemultumiți ca au fost terfeliti si Inca sunt terfeliti de unele instituții insa din păcate noi vorbim doar despre nemulțumiri si din motivul asta se Creează o atitudine negativistă in mediu.
  Foarte putini sunt oamenii care lauda inițiativele pozitive, lucrurile bune de care au parte si prin urmare ajungem sa credem ca viitorul suna din ce in ce mai Rau…
  Bunicii mei au pierdut bani la FNI si ca urmare au influențat in rau comportamentul financiar al parinților mei. Eu mi-am dat seama de aceste aspecte si incerc sa imi îmbunătățesc in permanenta comportametul.
  Cred ca daca ne îmbunătățim comportamentul financiar, îmbunătățim toate aspectele importante care contează. sper sa reușesc.

 2. cum romania urmeaza linia consumerista americana, toate astea nu ma mira.

  Dar sa stii ca lucrurile se schimba. In familiile unde deja este bine inradacinat ca scoala face instructie si educatia se face acasa, copiii au deja acces la implicare in viata financiara a familiei. Viitorul suna bine.

  1. Sunt perfect de acord cu tine ca viitorul suna bine pentru copiii care au parte de experiențe de învățare in plan financiar. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *